Melodifestivalen


Skorna jag köpte på H&M för ett par veckor sedan. Blir hela 182cm med dom på, haha, är lite vingligt där uppe.

Om 5 minuter börjar melodifestivalen. Danskorna är på, tvekar dock på att det blir nån dans. Hoppas ändå att det kommer bli nån låt man kan sitta och nicka med i. Om 5 minuter alltså! Melodifestivalen!

Jeansklänning


De senaste veckorna har jag hårdbevakat H&M.com efter denna klänning. Den tog slut satans fort förra gången och jag har drömt om den sen dess. Idag kom den in igen och då var jag tvungen att slå till! Som ni kanske vet så är jag lite svag för klänningar...

UTMANAD!

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

JAV FICK UTMANINGEN UTAV: Tyra!
JAG UTMANAR: Alla mina läsare och Wysteriia, Pyttis-Anna, Galtspillning-Agnes, Amanda, Aredhel och Nevnarien!

1. Vad heter du? Emelie
2. Ett ord på 4 bokstäver? Elda

3. Flicknamn? Emma
4. Pojknamn? Emil

5. Yrke? Ekonom

6. Färg? Elfenbensvit

7. Klädesplagg? Enfärgade strumpor

8. Mat? Enshilladas

9. Sak i badrummet? Eltandborste

10. Plats/stad? England

11. Orsak att vara sen? En hund stod och morra utanför min dörr
12. Något man skriker? En sån vill jag ha!

13. Film? Engelska patienten
14. Något man dricker? Eldorado-läsk

15. Band? Europe

16. Djur? Elefant

17. Gatunamn? Enköpingsvägen

18. Bil? En eländig eu-moppe i luckan på en Volvo

19. Sång? Everyday (Bon Jovi)

20. Aktivitet med mer än 1 deltagare? Ett blogg-LAN


Kom igen nu alla och gör utmaningen! Skriv en kommentar här nedan sen när ni gjort den för jag vill gärna läsa!


Semeldagen

Idag var det semeldagen! Har ni ätit några?



Jag har inte... *suck*! Kom först på att det var det när affärerna stängt. Jag som hade lovat mig själv att detta år blir det semlor bara på Semeldagen.... och så missa jag det. Får köpa imorrn istället. För en semla ska jag ha!

Hur äter ni era semlor, locket först eller sist?


Kungligt bröllop


Vår vackra Kronprinsessa Victoria och Daniel Westling har förlovat sig! Va roligt! Jag vet inte mycket om Daniel men han verkar va en bra kille, och han verkar verkligen göra Victoria glad och det är ju huvudsaken! Man kan verkligen se hur det strålar om henne och hur lycklig hon är. Blir glad av att se det :)

Bröllopet kommer äga rum våren/försommaren 2010, kommer bli jättespännande!

Sleepless in Stockholm



Bjäää, har inte sovit på hela natten. Och då menar jag det, jag gick och la mig 20 minuter innan jag skulle upp till ett möte jag helt glömt bort. Så jag kom inte i säng förrän 10 i morse. Då var jag helt övertrött så jag kunde självklart inte somna. När jag låg där och försökte somna så tänkte jag "hmmm, hur många bokstäver är det i mitt namn?" "1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13.... 13!" och en sekund efter jag kommit fram till att det är 13 = otursnummer så börjar någon borra i fasaden på byggnaden. Jippie..... Och det kommer bara närmre och närmre, vet inte vad dom höll på med. Och det var naturligtvis nädvändigt att göra det 10 på morgonen just den dagen jag inte sovit en sekund. Dessutom så är det ju sportlov, jag går visserligen inte i skolan längre, roligt för dom som äntligen fått lov.


Aja, fick iallfall 2 timmars sömn tills telefonen börja ringa en massa.

Hippie Hippie Shake Shake


Dessa två köpte jag även i lördags. Från Gina Tricot.

Dags att sova lite nu kanske?

Ja, klockan är kvart i 10 och jag har inte gått och lagt mig än. Är inte trött men lite sömn är nog nödvändigt.

Dagen har iallafall inte börjat särskilt bra... mamma och jag skulle gå om varann i hallen och jag råka trampa på en sko och ramla och tog antagligen tag i jackorna när jag föll så hela jackhängaren och hatthyllan (dom sitter ihop) ramla ner från väggen och är i bitar.

Så det blir en sväng förbi IKEA senare idag.

Slösat pengar!

Idag har jag ju varit på loppis och även shoppat lite annat.


Från Gina Tricot. Har kollat på kavajen flera flera gånger och nu kunde jag bara inte låta bli. Fin fin att ha som jacka till våren! Var lite besatt av prickar för ett par år sedan, så jag kunde inte låta bli där heller. Och den randiga var bara så fin fin fin fin!


Var in en sväng på Ur & Penn också, dom hade rea! Lite Mi Lajki feeling på halsbandet upp till höger. Örhängen med massa ringar, dom sitter löst så dom rör på sig.



LOPPIS! Riktigt fynd, bara 250spänn!

And here comes the sun!


Det här kommer bli en bra dag!

Sweet sweet morgonmusik

Är det nån idé att förbanna sig på blogg.se längre? Jag tror inte det.

Tänkte skriva det här igår men det kommer nu istället. Den här versionen av Nellys låt Ride with me från ett par år sen är SÅ JÄVLA BRA! Originalversionen är inte min favoritlåt direkt men det här, det här är bra! Så skön! Superbra morgonmusik, nu fattas bara solstrålarna och det skulle va en perfekt morgon på en perfekt dag.

LYSSNA! LYSSNA! LYSSNA!

I CALL SHOTGUN - Ride With Me (Nelly cover) Acoustic Live


Idag väntar loppis, shopping, städa, träning, lördagsgodis och Melodifestivalen! Jag ser fram emot allt, till och med städningen och träningen! Vad en bra morgon kan göra va!

Ca 18 timmar



Ahhh!! Jag vet inte om jag orkar göra klart den här... Har nu suttit i drygt 18 timmar sammanlagt. Börja igårkväll och satt fram till halv 7 i morse och sen börja jag igen vid 5 på eftermiddagen och har suttit tills nu. Lite små pauser här och där hade jag väl. Det är dom små bytena av verktyg i illustrator som tar mest tid tror jag, eftersom det är satans många färgbyten när det kommer till dom små detaljerna. Någon som vet hur man gör det lite smidigare med tagentbordet, eller nåt?

En läsare



En läsare vill för ett tag sedan bli avmålad. Fick igång mitt ritprogram igår igen så här har vi henne. Hon heter Nur och hennes blogg hittar ni HÄR.

Ny dag, Nya tag - Kill 'em with kindness

Idag är en ny dag och då kör vi på med nya tag. Jag lägger inte ner bloggen. Tack så jättemycket för era kommentarer, värmer verkligen! Roligt att ni gillar min lilla hörna av webben!

Tog en paus på några dagar och fundera en del. Kom fram till att det inte finns nån anledning till att lägga ner bloggen. Finns så många dumma människor där ute som inte ens fattar att dom sårar folk. Om jag skulle lägga ner bloggen så skulle det inte göra nån skillnad eftersom dom inte ens förstår själva. Jag nämner heller inga namn och just därför så skulle ingen fatta anledningen till att jag stängde ner bloggen. Så jag stannar kvar!

Jag tror inte på att lämna ut namn och snacka skit om andra - jag tror däremot på Kill 'em with kindness!

Tack än en gång för era fina ord! Är så roligt att veta att folk faktiskt tittar in här varje dag och gillar det jag skriver!

Kram på er alla!

Lägga ner bloggen?

Kanske jag ska lägga ner bloggen helt?


Heavy heart

Läste precis (eller precis och precis, kanske en halvtimme, 40 minuter sen) ett inlägg hos en bloggare som fick mig att känna ångest/oro/osäkerhet. Önskar folk kunde vara snälla. Inte hacka på folk och inte slänga in pikar mellan raderna. Det jag vill säga till den här bloggaren är shove it, will you?


Idag har det inte blivit mycket bloggande som ni kanske märkt. Anledningen är att jag hållt på att tvätta + gjort lite finjusteringar på nuvarande design (inte den som kommer till vår/sommar) Har dock inte lagt upp det för det är inte klart än. Sen att blogg.se loggar ut en hela tiden gör ju inte att saker och ting blir enklare eller går fortare.

Sen har ni kanske också märkt att det inte blivit många teckningar/bilder/illustrationer på sistone. Det har sina anledningar det med. Det är nämligen så att mitt ritprogram har hängt sig och vill helt enkelt inte funka. Behöver väl troligtvis installeras om. Har endel gamla bilder från flera år sen som jag skulle kunna lägga upp, har även endel halvfärdiga men dom sparar jag nog på tills dom är klara.


Jag kan inte sova...

H.E.A.T

H.E.A.T gick vidare till Globen! Yey! Alla dom som känner mig vet att det här måste va den jag håller på, en så typisk Emelie-låt. Jag är så glad att dom gick vidare! Och sångaren har verkligen en så bra röst, eller hur!? :D Wiiie! Hoppas dom vinner hela skiten! Alcazars låt var bra förra veckan men den här är bättre! Självklart är det Melodifestivalen jag pratar om!


Måns Zelmerlöw gick också vidare till final.    Bild: Aftonbladet

Emelie <3 Moln

Glad Alla Hjärtans Dag på er, fina läsare!


Familjeprogram? I don't think so!



Let's Dance ska ju vara ett familjeprogram... höhö, jojo... Fattar inte hur TV4 tänker där faktiskt. Carl-Jan snackar ju om jucka och sånt hela tiden. Tror inte han har gått ett helt program utan att säga nåt snuskigt.
Idag är det fredag den 13e och temat var "skräck". Han är allt lite creepy, den där Carl-Jan.

Inget vatten



Jaaahaaa, då finns det inget vatten i kran. Varken i köket eller badrummet. Det är tydligen någon läcka ute på gården. Hoppas dom fixar det snart.

Hahaha *garvar*

Joaquin Phoenix hos David Letterman igår. Jag skratta nästan hela tiden genom "intervjun", om man nu kan kalla det de.. hahaha!


Krångel med bloggen.... IGEN!

Ja, det krånglar med bloggen igen. Ingen idé känner jag att skriva nåt längre känner jag. Skulle bara försvinna när jag tryckte på publicera. Tråkigt.

VAFAN!?

Det är Efterlyst nu på 3an. Dom snacka precis om att Kameraexperten.se där jag köpte min systemkamera är bedrägare och lurat till sig 10 miljon kronor inför julen 2008! Alltså jag sitter med hakan i backen. Vad betyder detta? Var kom varorna från som dom faktiskt sålde? Jättemånga har ju inte fått sina saker dom beställde och blivit bedragna... men jag fick mina....  var kom dom ifrån.... stulna!?

När jag fick mina saker från Kameraexperten så kom dom i ett väldigt skumt paket. Det var bara inslaget i bubbelplast och inget mer. Kameraläsaren som skulle komma med ett minneskort fick jag aldrig. Skicka några mail till dom och fråga också men det sket dom i princip i. Och jag orka såklart inte bråka...

Såhär ser det ut nu när man kommer till www.kamerexperten.se:

"Kameraexperten är stängd


Om du har handlat på Kameraexperten.se och inte fått några varor så ska du kontakta din bank för mer information samt att göra en polisanmälan."


Bling Bling

Tänkte skrivadet här inlägget igår men det gick inte att logga in. Ovanligt mycket krångel med blogg.se på senare tiden, tycker ni inte?



Detta är vad jag sysslade med igårkväll iallafall. Lekte med ljus och inställningar på kameran. Hittade äntligen min lilla sån där grunka som hör till stativet, den som ska sitta fast i kameran. Mitt paket från H&M kom igår och då passa det ju perfekt att ta kort på det. Svarta bakgrunden är glasögonduken och ljuset fixades med en ficklampa.

Nästa stora trend?


Sarah Jessica Parker med skor från Martin Margiela.

Tanke 1: HAHA!
Tanke 2: Hovar...
Tanke 3: Skavsår..?

Vad säger ni?

Du är en nöt, Emelie! En nöt.



Jag tål inte nötter. Äter jag dem så börjar det klia i halsen och den känns tjock. Detta borde få mig att sky nötter, men icke! Att jag aldrig lär mig...? Men det är ju så gott! Ja... du är vad du äter. Jag är en nöt alltså. En nöt.

Fint väder

Idag är det jättefint väder! Kanske man skulle ta och göra nånting av dagen? Kanske ta lite bilder? Hmm, får se. Jättefint är det ute iallafall, det är en sak som är säker!

Såg ni månen inatt föresten? Det var fullmåne och  lös verkligen jättstarkt! Galet fint var det. Sen var det klar himmel också förutom några få sånadär spöklikna moln. Såg precis ut som en scen ur en varulvs-/vampyr-rulle!


Seriöst? Kom igen! Så överraskande var det inte..

Många bloggare skriver nu efter första delen i Melodifestivalen att dom är förvånade och chockade över att Marie Serneholt inte gick vidare. Till en viss grad är jag förvånad också men ändå inte. Visst, hon är snygg, hon hade en snygg klänning och en rätt bra låt.. MEN! ...hon sjöng den inte bra! Varför är ni så förvånade? Jag förstår inte. Maries röst var inte stark ikväll. Efter halva låten så lät det som att hon sprungit ett litet maratonlopp. Lyssna bara på dom 2 skriken som är vid ca 2min 10sek. Hon är trött, har inte riktigt rösten med sig. Kanske var hon nervös. Kanske har hon precis vart sjuk och tappat röstan, vad vet jag.

Det jag är förvånad och glad över är att så många svenskar inte tänker nöja sig med en snygg tjej + bra låt men med ett ljummet framträdande. Bra där.

'

Nu har det gått några timmar sen jag såg det på tv. Efter det så har jag då läst bloggar och tänkt "kanske jag hade fel i det jag tänkte när jag först hörde den eftersom alla verkar hylla den", men nej! Nu har jag precis sett det igen och jag har gått tillbaks till min ursprungliga åsikt.  (Dock efter jag hört den ett par gånger nu medans jag skrivit denna text så har den blivit bättre i mina öron. Första halvan iallafall. Låter jag det gå ett par timmar och hör den igen så kommer jag förmodligen tycka som ursprungligen igen.)

Så nej, detta framträdande ikommer inte vinna om vi skulle skicka det till Moskva. Alcazar däremot har en riktig vinnarlåt, det tror jag! Har inte varit nåt större fan av dem tidigare men den här gången var dom riktigt bra!


Övriga punkter:
Shirley
verka ha tappat rösten helt också, eller hur? Hon brukar va mycket starkare än så.
Nina Söderquist med Tick Tock-låten tycker jag var ganska stark och bra faktiskt.
Det här med internationell jury, är det verkligen så bra? Tänk om man röstar på en dålig låt för att man vill att sitt eget land ska få större chanser?



(reserverar mig för stavfel/slarv eftersom klockan är mycket + allt försvann när jag skulle publicera så jag fick skriva om allt)

Alcazar till final!


Stay the night! Alcazar eller Alcatraz som jag alltid råkar säga. Tycker deras låt var ganska okej faktiskt. Tror deras låt kommer bli en sån där klassiker som man kommer ihåg. Påminner om Lily och Sussie blandat med "fantasi - rullar runt bland mjuka kuddar" och lite Abba på ett hörn och "växeln hallå hallå hallå" poppar upp i huvet.

Update: Emilia gick vidare till final också! Lite oldschool soul sådär, trevligt!

Update 2: Caroline af Ugglas blev utvald av den internationella juryn. Hon är sådär skönt oldschool också!

Melodifestivalen ikväll!

Det är ju Melodifestivalen ikväll! Jag brukar alltid sitta i minst 2 veckor och vänta och längta. Eller nej, jag brukar längta hela hösten och vintern. Har gjort det denna gång med men hade ingen koll på när den va.... och det är ju ikväll! Ikväll ikväll ikväll ikväll! Rolig överraskning!



Melodifestivalen är ju en sån där sak som man sett varje år sen man föddes. Vissa hatar den, men känner sig tvungna att se för att det är just... Melodifestivalen. Jag älskar det! Det är så roligt! Jag tycker nödvändigtvis inte att låtarna är bra, men det är roligt att titta på! Finns alltid någon man hejar på. Förra året var det Nordman (det var förra året han var med va? eller var det för förra?). Undrar vem det blir detta år...

She's bad bad bad badass!

Det här är mitt favoritavsnitt från serien HEX. Cassie är verkligen badass i det här avsnittet och jag gillar det! Haha! Älskar frisyrerna och sminket också! Sen får vi ju inte glömma Azazeal heller... oh yes!

Check it! (slutet på första klippet och början på andra är mina favoritscener)


HÄR , HÄR och HÄR finner ni fortsättningen på avsnittet Possesion.

Ny design till våren och sommaren


Jag har börjat lite smått med en ny design till sommaren och våren. En med lite mer färg. Gillar min header väldigt mycket så jag är lite osäker på om jag vill skiljas från den. Den är så klockren i den idén jag hade från början. Den är fortfarande klockren för mig i det syfte den har idag. Hmm. Aja, det är ju ett tag tills det är vår så vi får väl se hur det känns då. Om inte annat så kommer den ju tillbaks till hösten igen. Ja, det kan jag ju iallafall trösta mig med.

Sicket meningslöst dravel det blev nu. Hur som, tänkte bara skriva en lägesrapport. Vad jag håller på med in this moment...

...vilket är att kolla på "Are you smarter then a 5th grader?" +mixtrar med design samtidigt. Sen blir det Let's Dance.


Forever21 till Sverige?


Läste precis hos superWysteriia att Forever21 kollar efter lokaler i Sverige! Dom kanske kommer hit!! *hoppar runt och ler*
Slår vad om att hela bloggosfären kommer att skriva om det här imorgon. Hoppas verkligen att dom kommer hit, det här är det bästa sen Gina Tricot öppna webbutik! (det bästa jag kan komma på på rak arm i modeväg halv 3 mitt i natten iallafall). Jiehoo! Hopp hopp! Yey!

(läs mer här)


En som muntrar upp


En blogg som muntrar upp när man är nere är fina Wysteriias. Fina kommentarer får man från henne också, tack!



Tack alla ni andra också för era fina ord, dom värmer verkligen! Tack!

Kenza

Kenza.


Ilska

Jag är arg, förbannad, ilsken och börjar svänga in på en krigsstig mot respektlösa idioter.

Bara så ni vet..

Något är fel

Något är fel med blogg.se. Massor av kommentarer som jag inte hunnit godkänna än har försvunnit. Så ser ni att er kommentar inte finns så får ni gärna skriva igen.

Avanna-Anna

Här är Pyttis aka. Avanna, Garderobsgrubbel & Byråbekymmer..


Jag är inte helt nöjd. Jag kan bättre och Anna förtjänar bättre!

RSS 2.0